2013. június 6., csütörtök

Gézengúz Kreatív- Játékok esős időre



Rossz időben egy édesanyának mindig nehézség bezárva lenni egy nyűgös unatkozó kisgyermekkel. Íme néhány ragyogó ötlet az esős, borongós időre:

A következő kézműves játékokat, ötleteket az otthonunkban fellelhető, újrahasznosítható alapanyagokból készítettük, bárki lemásolhatja őket.
Az ötleteket a most hétvégén megrendezett Budakalász-i Gyermeknapi Mulatság kézműves foglalkozásán többen is kipróbáltuk.

Csokorba gyűjtöttük mi mindent készíthetünk egy egyszerű wc papír gurigából:

A papír gurigát lapítsuk el, vágjuk be kb 2cm-re, egyenlő szélességű csíkokra. Az így keletkezű gyűrűket fessük be, majd tetszés szerint ragasszuk össze. Csodálatos ajtó díszek, színes virágok készülhetnek ezzel a megoldással.



Aki szereti a növényeket, vágyik a természet után, papír gurigából virágot, fát is készíthet a babaház mellé. Egyik végét a hengernek bevagdossuk, majd a füleket kifele hajtjuk. Ez lesz a fa, vagy virág talpa. Másik végére két oldalról a fa lombját, vagy a virág fejét ragasszuk. A termések elkészítéséhez gyűrjünk galacsint puha papírból, ezzel ügyesítve az ujjak mozgását.
 


A papír guriga felhasználásával hajtogatást is gyakorolhatjuk. A guriga egyik oldalán egymástól egyenlő távolságra négy egyenlő hosszúságú bemetszést készítünk ollóval.  Befele hajtjuk a kis füleket, majd összeragasszuk. Ez lesz a kosár alja. A felső rész magasságát kedvünkre szabhatjuk, lehet cikk-cakkos, hullámos vagy akár egyenes is.  Az elkészült kosárkára fület ragaszthatunk, ami a papírgurigából levágott gyűrűből készül.



Jó szórakozást, vidám alkotást kívánunk mindenkinek!

Az elkészült remekművekről a fotókat a gezenguz@gezenguz.hu e-mail címre várjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése