2013. szeptember 5., csütörtök

Tábori élmények- szülői szemmel



A nyáron az úszótáborokban sok olyan gyerekkel találkoztunk, akik már több éve vesznek részt programjainkon.                                                            
Megkérdeztük, hogy tetszett nekik és szüleiknek a tábor: 

 
Az egyik koraszülött kislány édesanyja meséli: „Hanna ébredés után, ha meghallja, hogy táborozás az aznapi program, nagy örömmel kezd neki a készülődésnek. Senki nem állíthatja meg, élvez minden percet.”
  



A tábori varázslat egyik titka, hogy a foglalkozáson mindenki egyéni figyelmet kap. A táborvezető mellett több segédterapeuta, önkéntes is jelen van. 
 
A terapeuták minden gyerek „történetét” jól ismerik, látják, hol van még hiányossága, milyen területen igényel extra feladatot.



Gergő, hiperaktív kisfiú édesapja kiemeli: „mindannyian egyetértünk abban, hogy Stofiban az úszásoktatóban, megbújik a gyógytestnevelő mellett, egy fejlesztőpedagógus és egy pszichológus is. Remekül irányítja, fegyelmezi a gyerekeket, mindenki figyel rá! Egyszerűen imádjuk!”
  
A foglalkozások után gyakran tapasztalták a szülők, hogy otthon bemutatóztak a kicsik: ”szinte a teljes feladatsort reprodukálták”.

 
 










A tábor hasznosságát nemcsak a mozgásfejlődésben, koncentrációs-és állóképesség növekedésében látják a szülők, a nyár folyamán, a strandon is megmutatkozott az intenzív úszásoktatás előnye. A szülők egyetértésben nyilatkoztak arról, hogy a gyerekek bátrabbak és tudatosabbak lettek a standon, a vízparton is. Magabiztosan használták a megszerzett tudást, ha szemükbe, szájukba, orrukba folyt a víz nem zavarta őket. Az egészen kicsik megtanulták, mit tegyenek, ha nem ér le a lábuk, hogyan tudják lélegzetüket visszatartani, hogy jutnak levegőhöz, hogyan tempózzanak és kapaszkodjanak ki a partra. A „haladók” a nagymedencében már önállóan mozogtak, az élő vizekben is bátran élvezték a játék örömét.

 

Reméljük, jövőre újabb „vízbiztos” csapattal gazdagodunk! Addig is szeretettel várunk minden kis „Gézengúzt” év közben vízi programjainkra!





Ha szívesen megosztanátok velünk, hogy ti hogyan élveztétek nyáron a vizet, fotóitokat szeretettel várjuk a gezenguz@gezenguz.hu e-mailcímre!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése