2013. március 26., kedd

Bemutatkozunk



A Gézengúz Alapítvány egyedisége és erőssége abban rejlik, hogy 23 éves tapasztalattal, összetett terápiás modellel gyógyítja a gyermekeket és fordul az egész család felé. Mit is jelent ez?

A módszert az orvosi, pszichológiai, fizioterápiás és pedagógiai ellátási formák együttes alkalmazása jellemzi. Az első személyes találkozás alkalmával gyermekneurológus vizsgálja meg a gyermeket és a terapeutákkal együttműködve tesz javaslatot a gyógymódra. A védőnő is jelen van ilyenkor és szociális tanácsadással segíti a jövőkép kialakítását. A szülők legsürgetőbb és jogos igénye ilyenkor, hogy tisztán lássanak: milyen gyermekük állapota, a lezajlott eseményeknek milyen következményei lehetnek.

 
A terapeuták a családdal való személyes kapcsolat során folyamatosan informálják a hozzátartozókat az eredményekről és az esetleges megakadásokról.
Terápiás ellátásainkat minden esetben az egyéni fejlődésmenethez igazítjuk. Terapeutáink a csecsemők saját aktivitását kihasználva, a szülő gyerek kapcsolatra építenek munkájuk során. Alapítónk és az Alapítvány orvos-igazgatója, dr. Schultheisz Judit találmánya, a Huple®  félgömb alakú mozgás- és koordinációfejlesztő eszköz használata szinte minden foglalkozásnak részét képezi.

Az ország öt pontján, Budakalászon, Óbudán, Győrben, Salgótarjánban, és Budafokon fogadjuk a családokat. Nálunk a családok otthon érezhetik magukat, az intézményi jelleget nélkülöző, barátságos, családias hangulat is segíti a gyermekeket és családjaikat, hogy az itt töltött időt, terápiás alkalmakat pozitív élményként, örömforrásként élhessék meg.

Központjainkban szeretettel várjuk az érintett gyermekekhez, az átlagos fejlődésmenetű, egészséges társaikat, testvéreiket is. Az egészséges gyermekek integrálása a csoportos foglalkozásokba oldja a határokat az egészséges és a sajátosan fejlődő gyermekek között. Összetett ellátási modellünkben a hatékony fejlődést biztosító terápiák, fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre is. Ebből a szempontból a koraszülöttek, fejlődésükben veszélyeztetett gyermekek követése és ellátása kiemelten fontos terület számunkra.


Munkánk során tapasztaltuk, hogy a szülőkben számos kérdés fogalmazódik meg. Ezért hoztuk létre a Gézengúz BabaAkadémiát, hogy a megkezdett párbeszédet kiszélesítsük, megosszuk tapasztalatainkat az érdeklődőkkel.  Terveink szerint olvashatnak a normális fejlődésmenetről, az attól való eltérésről, sajátosságokról, egészen a magzati kortól, a szülés- születésen át a kisgyermekkorig. Megjelennek majd orvosi, pszichológiai és mozgásfejlesztéssel kapcsolatos témák is. Szeretnénk időről időre hírt adni közösségi programjainkról, újabb terápiás lehetőségeinkről is. 

Blogunk formálódásban szerepet játszanak Olvasóink visszajelzései is! Ezért fontos nekünk, hogy a megjelent témákhoz hozzászóljanak és további kérdéseiket, ötleteiket, javaslataikat, beszámolóikat a gezenguz@gezenguz.hu címünkre elküldjék.



Jó böngészést kívánunk!



Gézengúz BabaAkadémia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése