2013. május 24., péntek

Bemutatkozás: Pomázi Református Gyülekezet Baba-mama Köre



Az elmúlt évtizedekben sokat változott a közös háztartásban élők családi struktúrája, ritkán találkozunk azzal, hogy több generáció él együtt. Ebben a helyzetben a támogató család fellazulhat, eltávolodhat. Mindezt tovább nehezíti, hogy a nagyszülők gyakran még aktív dolgozók vagy távolabb élnek, így a személyes kapcsolat, az aktív segítségnyújtás, a tapasztaltok megosztása nehezített. A családok beilleszkedését tovább nehezíti, ha korábbi lakhelyüktől távol költöznek és a családalapítással egy időben kezdik meg az új kapcsolatok kialakítását, elmélyítését. 
 
A Baba- mama körök, klubok remek lehetőséget nyújtanak, hogy megismerkedjünk a környeztünkben élőkkel, hozzánk hasonló családokkal, szakképzett vezetőktől személyes válaszokat kapjunk kérdéseinkre és nem utolsó sorban, remek programokat kínálnak. A Cseppek Háza vonzáskörnyezetében jó szívvel ajánljuk a Pomázi Református gyülekezet Baba- mama Körét, melynek bemutatkozó sorait olvashatjátok ma:

Pomázi Református Gyülekezet Baba-mama Köre

A Baba-mama kör 2009 őszén alakult, a kisgyermekükkel otthon lévő kismamák kezdeményezésére.

Malmosné Marosvári Éva, aki már három gyermekes anyuka, Kővári Anita óvónéni, és Czák Ildikó védőnéni, egymást váltva látják el a Kör házigazdájának szerepét.

Kéthetente hétfőnként, a pomázi református gyülekezeti házban gyűlünk össze. Bibliát, vagy verset olvasunk, rövid imádságot mondunk, a kicsik tízóraiznak, a mamák megosztják egymással tapasztalataikat, amíg gyerekeik körülöttük játszanak.

Persze nem hiányozhatnak a gondozási, nevelési kérdések sem, amire igyekszünk mindig válaszolni, bár ez néha nagy kihívás, mert annyiféle kisebb- nagyobb, esetleg megmosolyogtató probléma merülhet fel.

Ünnepek előtt, ahhoz illő kreatív apróságokat készítünk, egyelőre főleg mi anyukák vágunk és ragasztunk, túláradó lelkesedéssel. De cseperedő kicsinyeink már be- besegítenek.
Természetesen nem maradhatnak el a mocorgós, tornás kis énekek sem, és rendszeresen előkerül a gitár is, melynek hangjára gyermekeink tátott szájjal hallgatnak.
Vendéget is gyakran hívunk, volt már nálunk Kerekítő, Zenebölcsi, Gyógytornász a Cseppek házából.

Búcsúzó óvodásainknak tarisznyát készítünk, melybe emlékeink, ige, és képeskönyv is kerül. Persze közben a szívünket is belecsempésszük, mert ez nem csupán egy Kör, mert minden hozzánk látogató mamát és babát a szívünkbe zárunk. Gondolunk rájuk, és imádkozunk értük, ha betegek, és segítünk nekik, ha bármire szükségük van. Frissen szült családjainknak az első hetekben komatálat szervezünk, hogy könnyebbé tegyük számukra ezt az időszakot, és több ideje maradjon, a bővülő családnak egymásra.

Eddig már 25 család látogatott el hozzánk rendszeresen, vagy alkalmi látogatóként. Szép időben megesik, hogy akár harminc baba és mama gyűlik össze azért, hogy élvezzék egymás társaságát, és az Úr közelségét.


Helyünk van bőven, minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk.

                                                                                              Czákné Varga Ildikó
2013 Pomáz, Hősök tere 1.
pomaz-csobanka@reformatus
www.pomaz.reformatus.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése