2013. október 8., kedd

Gézengúz Kreatív- Játék a vízi élővilággal



Az őszi napsütésben még a meleg nyári napokra és a Vízi parádén készített kézműves alkotásokra emlékszünk. Elevenítsétek ti is fel a legszebb nyári, vízparti napok emlékeit és készítsétek el velünk a következő játékokat, melyek a vízi élővilág szereplőit elevenítik meg. Kézügyességünk fejlesztésével akváriumot, polipot, halacskát és teknősbékát kreálhatunk.
 Akvárium: Az akvárium hátlapja lehet akár egy papírtányér, melyet kékre festünk. Amíg megszárad, zöld papírból vághatsz vízi növényeket, színes lapokból pedig halacskákat. Száradás után papírragasztóval ragasz fel a kis halakat! Az akváriumodat tovább díszítheted a nyaraláson gyűjtött kagylókkal, kavicsokkal.












Halacska: Kartonlapra rajzold rá a halacska formáját, majd ollóval vágd ki. Ezután elkészítjük a pikkelyeket. Színes krepp papírt tépdelj kis darabokra, majd tekergess belőle galacsint. A kész galacsinokat akár úgy, ahogyan a képen látod, vagy akár saját fantáziádnak megfelelően ragaszd fel a halacskára. A szemét se feledd! Fehér lapból vágd ki, majd színezd ki és ezt követően ragaszd fel! 




 
Polip: A polip elkészítéséhez használj vékonyabb lapot. A téglalap alakú papírlapot az egyik hosszabb oldalán kb. 2-3 centiméterenként vágd be a lap közepéig. Készülhetnek a polip lábacskái! A bevágott papírcsíkokat egyenként pödörd fel. A papírlap rövidebbik oldalát ragaszd össze. Ezután a szemek elkészítése és felragasztása következik. A polip szemei hasonlóan készülnek a halacska szemeihez. Kisebb- nagyobb lapokból egész polipcsalád is készülhet!



 
Teknősbéka: A teknősbékához kartonpapírra és felezett dióhéjra is szükséged lesz. Miután megpucoltad a diókat és előkészítetted a fél dióhéjakat, zöld kartonlapra rajzold meg a teknősbéka testét. Az előrajzolt mintát vágd ki. A diót színezd fantáziád szerint, ehhez használhatsz filctollat vagy temperát is, így lesz belőle páncél. A páncélt ragaszd a teknős hátára. Ahhoz, hogy a teknősbéka valóban életre kelljen, rajzold meg szemeit is!

Jó szórakozást kívánunk!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése